Presentatie

Presentatie

In de jaren 1970 begon ISELP (Institut Supérieur pour l'Etude du Langage Plastique) in het Egmontpark met openluchtvoorstellingen van films over kunst voor het Brusselse publiek.

In 2011 verhuisde dit evenement, bekend als het Festival du Film sur l'Art, naar de gebouwen van het Instituut en werd het competitief.

In 2012 sloot een Brusselse vereniging die gespecialiseerd is in documentaires over artistieke creatie - het Centre du Film sur l'Art - zich aan bij het evenement. Dankzij deze vereniging groeit het festival, verhuist het, exporteert het en vindt het prestigieuze partners zoals BOZAR en CINEMATEK: in 2015 wordt het BAFF - Brussels Art Film Festival.

BAFF biedt nu een nationale competitie aan van documentaires over kunst met een verband met België, internationale films buiten competitie, vertoningen voor een jong publiek, ontmoetingen en vertoningen in Vlaanderen en Wallonië.

Het biedt Belgische filmmakers de kans om drie prijzen te winnen die worden toegekend door een internationale jury bestaande uit bekende figuren uit de kunst- en filmwereld.

Sinds 2022 maakt het BAFF deel uit van een nieuw internationaal netwerk, het Films on Art Network, dat Belgische films internationaal promoot en zichtbaarheid geeft aan deze bijzonder levendige en productieve artistieke scène.

 
NL