Jury 2023

Jury 2023

Isabelle Arthuis

Isabelle Arthuis is een fotografisch kunstenaar. Haar werk is getekend door haar aanvankelijke schildersopleiding en beïnvloed door de contexten en verhalen die ze opdoet tijdens haar reizen. Ze genoot haar opleiding aan de kunstacademie in Rennes, Frankrijk. Haar werk is in vele landen tentoongesteld. Samen met haar partner, kunstenaar Erwan Mahéo, runt ze een kunstenaarsresidentie in Belle-île-en-Mer.

Arnaud Desplechin

Arnaud Desplechin is is een theatermaker en regisseur. Zijn allereerste kortfilm was geïnspireerd op de wereld van de Belgische romanschrijver Jean Ray, en markeerde toen al zijn interesse in literatuur. Deze interesse zou bevestigd worden in bijna al zijn talrijke langspeelfilms (Rois et Reine, Un conte de Noël, Tromperie, ...), die een enorm succes kenden, zowel bij het publiek als bij critici, en die hem internationale erkenning opleverden.

Inge Coolsaet

Inge Coolsaet, alumna van Berlinale Talents, is freelance filmcriticus en vertaler in België. Ze is mede-oprichtster en co-redactrice van het filmtijdschrift Fantômas en publicatie coördinator bij Argos, een centrum voor audiovisuele kunsten.

Tom Adjibi

Tom Adjibi is theatermaker, acteur en regisseur. Hij werkte in het theater onder leiding van Milo Rau en Tiago Rodrigues, en in de film met de broers Dardenne, de broers Guit en, meer recent, Ann Sirot en Raphaël Balboni. Momenteel ontwikkelt hij zijn eerste langspeelfilm, een mix van fictie en documentaire.

NL